X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Autorităţile din Ialoveni au procurat un autoturn pentru intervenţii la înălţime

3 iul. 2017,, 08:30   Societate
2364 0

Parcul auto al raionului Ialoveni a fost completat vineri cu un autoturn, procurat cu ajutorul localnicilor aflaţi peste hotare.

Solicitată de agenţia INFOTAG, managerul proiectului Migraţie şi Dezvoltare Locală (MiDL), Olesea Cazacu, a spus că maşina nu este nouă, însă e în stare bună şi va permite bugetului local să facă economii de cel puţin 500 mii lei.

"Suma totală a autoturnului, care a fost adus din Italia, este de 32 mii de euro, dintre care mii reprezintă grantul din partea proiectului, 1,3 mii de euro - contribuţia băştinaşilor aflaţi peste hotare, iar restul banilor au fost alocaţi din bugetul local", a subliniat ea.

Ialoveni va fi unul dintre puţinele oraşe din Moldova care deţine o astfel de autospecială, cu ajutorul căreia vor fi realizate lucrări de reparaţii la înălţime, la instituţii publice. Pînă acum, pentru prestarea acestor servicii, primăria era nevoită să cheme lucrători şi tehnică din altă localitate.

Testarea autoturnului a avut loc vineri, cu sloganul "Ialoveni la înălţime". Tehnica este procurată în cadrul campaniei "Dezvoltăm cu drag ACASĂ", în cadrul căreia sînt lansate 23 de proiecte realizate la nivel local cu suportul băştinaşilor aflaţi peste hotare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?