X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Candu despre cazul lui Șevciuk: Procuratura va lua măsurile necesare

30 iun. 2017,, 18:50   Politică
4687 6

Președintele Parlamentului, Andrian Candu și-a expus opinia privind dosarul deschis pe numele fostului lider al regiunii transnistrene, Evgheni Șevciuk și refugiul acestuia la Chișinău. Candu a menționat că nu cunoaște nimic despre acesta, însă dacă pe numele lui există vreo anchetă în R.Moldova, Procuratura Generală va lua măsurile necesare.

„Nu cunosc despre fondul de stabilizare care ar fi creat de Șevciuk, nu cunosc ceva de soarta acestui cetățean, că se află la Chișinău sau nu. Am citit și eu despre aceasta în presă. Eu o singură dată în viața mea l-am văzut, dar aș vrea să remarc următoarele”, a declarat speakerul Parlamentului.

Andrian Candu a subliniat că în cazul în care fostul lider separatist ar avea fapte ilegale săvârșite, există dosare penale intentate de Procuratura Generală a Republicii Moldova în privința liderilor din Transnistria.

„Nu știu dacă în privința lui Șevciuk există sau nu vreo investigație. Dacă autoritățile Republicii Moldova consideră necesar și există vreo anchetă, cu siguranță vor lua măsuri indiferent de numele sau statutul persoanei. De aceea, este domnul Șevciuk în Chișinău sau nu este, se ascunde de cineva sau este anchetat, pe moment îmi este greu să răspund”, a menționat acesta.


Întrebat despre atitudinea pe care o are față de reglările de conturi inițiate de așa-zisele autorități transnistrene și fostul lider separatist, Evgheni Șevciuk, preșeintele Parlamentului a zis că nu-l interesează acțiunile liderilor regiunii transnistrene.

„Nu mă interesează și nu este legal să mă intereseze acțiunile întreprinse de așa-numitele autorități, deoarece sunt așa-numite autorități! Ele sunt ilegale. Noi avem o lege, avem instrumente internaționale. Acest teritoriu nu a fost niciodată recunoscut și nu au fost recunoscute nici autoritățile. Avem de afacere cu ei doar în scopul de a găsi soluții la conflictul înghețat transnistrean. De o altă recunoștință nici vorbă!”, a subliniat speakerul Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?