X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Candu i-a sunat pe Sandu și Năstase

30 iun. 2017,, 15:34   Politică
4979 11

Spicherul Andrian Candu spune că a încercat să-i contacteze telefonic pe liderii opoziției extraparlamentare, pentru a-i invita la dezbaterile privind sistemul de vot mixt, notează NOI.md.

Democratul și-a exprimat regretul în legătură cu refuzul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase de a participa la aceste dezbateri.

„L-am contactat personal pe Andrei Năstase pentru a-l invita la dezbateri. I-am trimis și un sms, mă așteptam, cel puțin etic, să răspundă direct, dar nu a făcut-o. Am acceptat răspunsul public. Se pare că fiecare își vede de prioritățile sale”, a comentat astăzi Candu.

Potrivit lui, unii „au preferat în această după-amiază de vineri să meargă la cumpărături la Iași” decît să vină la Parlament pentru a participa la dezbateri. „Invitațiile trimise acestor partide nu sînt invitații de formă. Am avut dezbateri organizate cu participarea a peste 100 de persoane care reprezintă diverse categorii, inclusiv de opoziție extraparlamentară, formatori de opinie. Să fim învinuiți că doar mimăm e o lipsă de respect față de cei care vin la aceste dezbateri, care-și dedică timpul personal”, a menționat el.

Spicherul mai afirmă că nici liderul PAS, Maia Sandu, nu i-a răspuns la apelurile telefonice, dar a preferat să organizeze o conferință de presă pentru a-și exprima refuzul de a participa la dezbateri.


„Îmi pare foarte rău că regulile democrației, ceea ce înseamnă dezbaterea și expunerea argumentelor, nu sînt înțelese de toți cei care pretind a fi lideri de opoziție”, a adăugat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?