Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președinția răspunde la „amenințările lui Candu”

30 iun. 2017,, 11:30   Politică
5975 13

Purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban, a ținut să-i dea o replică spicherului Andrian Candu, care a anunțat că ar putea iniția procedura de demitere a lui Igor Dodon, notează NOI.md.

Confictul a izbucnit după ce șeful statului a declarat că va condiționa promulgarea reformei Guvernului cu introducerea disciplinei Istoria Moldovei în școli. Propunerea a fost aspru criticată de Andrian Candu.

„Președintele Igor Dodon rămîne consecvent în promovarea Istoriei Moldovei în școli și a limbii moldovenești ca limbă oficială, așa cum vor și majoritatea cetățenilor. Guvernanții, dacă doresc, se pot considera români și parte a istoriei românilor. E alegerea lor personală”, a comentat Ceban.

El a infirmat zvonurile precum că Igor Dodon ar fi propus reintroducerea grafiei chirilice. „Acestea sînt speculații și falsuri ordinare. Păcat că unii jurnaliști le-au preluat în mod iresponsabil”, a adăugat Ceban.

În ceea ce privește avertizările din partea guvernării cu privire la inițierea procedurii de demitere a președintelui, Ion Ceban a declarat că acest lucru nu sperie pe nimeni.


„Președintele Igor Dodon este oricînd gata să se confrunte cu guvernarea și să vină la judecata poporului, în caz că guvernarea va iniția procedura de demitere prin impeachment. Dar sîntem absolut siguri că poporul va fi de partea președintelui și împotriva acestei guvernări antisociale”, a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?