X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ultima zi de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare cu reducere

30 iun. 2017,, 10:14   Economie
1725 0

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale din cadrul Primăriei Chişinău reaminteşte contribuabililor că onorarea obligației fiscale se face cu Avizul de plată a impozitului pe bunurile imobiliare, direct la oficiile poștale, bancare sau prin www.mpay.gov.md.

Reducerea de 15%, la achitare integrală a impozitului pe bunurile imobiliare li se acordă contribuabililor care efectuează plata pînă la data de 30 iunie a anului de gestiune. Termenele de plată la impozitul pe bunurile imobiliare, conform art. 282 alin.(1) din Codul fiscal, sînt părți egale nu mai tîrziu de 15 august și, respectiv, de 15 octombrie, iar, pentru neachitarea benevolă, conform art. 228 din Codul fiscal, se aplică penalitatea de 0,0384% pentru fiecare zi de întîrziere.

Pentru cazurile de neachitare benevolă a impozitului, obligația fiscală restantă se încasează, în mod forțat, prin aplicarea procedeelor de executare silită, precum și cu aplicarea măsurilor de asigurare a stingerii obligației fiscale, conform art. 227 din Codul fiscal, prin majorarea de întîrziere (penalitate), suspendarea operațiunilor la conturile bancare, sechestrarea bunurilor și alte măsuri, conform legislației.

Informații suplimentare se oferă la sediul din str. 31 August 1989, 63A (acces din str. Armenească), e-mail: impozite@pmc.md sau prin intermediul paginii: www.fb.com/DCITL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?