Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Spitalele vor permite părinților să-și supravegheze copiii internați la Reanimare

29 iun. 2017,, 17:30   Societate
2985 0

Spitalele vor permite părinților să-și supravegheze copiii internați în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare.

Minorii pînă la vîrsta de trei ani vor fi însoțiți permanent de unul dintre membrii familiei. Un regulament în acest sens a fost emis astăzi de conducerea Ministerului Sănătății, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, în cazul copiilor mai mari de trei ani, accesul adulților în secţiile de Reanimare va fi asigurat în funcție de posibilitățile instituției medicale. Regulamentul prevede că pacienții minori să fie însoțiți în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare de un reprezentant legal. Acesta poate fi unul dintre membrii familiei sau tutorele, în cazul în care copilul este orfan sau părinții sînt plecați din țară.

Conform sursei citate, părinţii vor avea acces în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare, inclusiv în timpul nopții. În acest caz, va fi necesară permisiunea șefului secției, sau în lipsa acestuia, a medicului reanimatolog de gardă. Ei vor fi obligaţi, la intrarea în secție, să îmbrace un halat medical, o bonetă, o mască și să încalțe bahile. La prima vizită, părinţii sau tutorii vor primi echipamentul necesar din partea instituției medicale. De asemenea, personalul medical le va oferi posibilitatea să-și dezinfecteze mîinile.

Potrivit noului regulament, părinţii vor fi obligaţi să semneze un acord de confidențialitate, prin care vor consimți respectarea regulilor de acces și comportament în secțiile vizate. De asemenea, ei își vor asuma responsabilitatea să nu divulge informații despre starea de sănătate a altor pacienți și să nu facă imagini foto și video.


Personalul medical va refuza accesul în secțiile de Terapie Intensivă și Reanimare a reprezentanților legali aflaţi în stare de ebrietate, drogați, agresivi sau cu simptome de boală contagioasă. De asemenea, medicii vor putea interzice adulților să asiste la procedurile de resuscitare a copiilor.

Pînă în prezent, intrarea părinţilor în secţiile de Terapie Intensivă și Reanimare era restricţionat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?