Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Nereguli într-o grădiniță din capitală. Directorul a fost sancționat

29 iun. 2017,, 17:03   Societate
2737 0

Specialiștii Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău au constatat că în grădinița nr. 100 din capitală nu se respectă regimul de spălare și dezinfectare a veselei și a inventarului, și se încalcă tehnologia preparării bucatelor.

Verificările au fost efectuate ca urmare a mediatizării cazului de toxiinfecție alimentară în rândul a doi copii care frecventează instituția, transmite IPN.

În cadrul controlului s-a mai constatat că grupa afectată nu dispune de personal suficient, neavând ajutor de educator. De asemenea, nu se respectă măsurile de profilaxie a toxiinfecţiilor alimentare în blocul alimentar.

Personalul grupei în care s-au îmbolnăvit copiii și al blocului alimentar a fost investigat la grupa bacteriilor enteropatogene, rezultatele analizelor fiind negative. În cazul unuia dintre educatori a fost depistat însă Staphyloccocus aureus 106.

Investigațiile de laborator arată că apa nu corespunde standardelor. Un motiv ar fi că dozatorul (coolerul) nu a fost curățat sistematic.

Ca măsuri de sancțiune, a fost întocmit un proces-verbal de contravenție administrativă pe numele directorului instituției. Potrivit CSP Chișinău, cazuri consecutive de îmbolnăvire nu au fost înregistrate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?