X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Pentru ce vine în Moldova comisarul european pentru securitate alimentară

29 iun. 2017,, 17:10   Politică
2338 0

Comisarul european pentru sănătate și securitate alimentară, Vytenis Andriukaitis, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 5-6 iulie, informează NOI.md cu referire la un comunicat al Delegației UE în Moldova.

Vizita va include o serie de întrevederi. Acestea vor acoperi o gamă largă de subiecte, inclusiv cooperarea dintre UE și Republica Moldova privind sănătatea, rezistența la tratamente antimicrobiene, controlul utilizării tutunului, vaccinare, accesul la medicamente, deșeurile alimentare și securitatea alimentară.

În cursul zilei de 5 iulie, comisarul se va întîlni cu ministrul Sănătății Ruxanda Glavan pentru a discuta aspecte legate de rezistența la tratamente antimicrobiene, controlul utilizării tutunului, vaccinare, accesul la medicamente, deșeurile alimentare și securitatea alimentară și alte teme relevante. Tot miercuri va avea loc o întrevedere cu reprezentanții Asociației Europene pentru Afaceri (EBA).

Programul vizitei prevede și o întîlnire cu premierul Pavel Filip.

Joi, 6 iulie, comisarul Andriukaitis se va întîlni cu viceministrul pentru Agricultură și Industrie Alimentară Iurie Ușurelu și cu directorul Agenției pentru Securitate Alimentară, Gheorghe Gaber. Obiectivul acestor întîlniri este de a discuta progresul Republicii Moldova în alinierea legislației naționale cu cea a UE, precum și stadiul implementării angajamentelor sanitare și fitosanitare în concordanță cu Acordul de Asociere UE-RM.


În cursul zilei de joi comisarul european se va întîlni și cu membrii comitetelor parlamentare pentru Agricultură și Industria Alimentară și, respectiv, pentru Protecție Socială, Sănătate și Familie.

În cursul aceleași zile, Andriukaitis va participa și la un eveniment public, unde va avea o dezbatere deschisă cu cetățenii din Republica Moldova pe marginea principalelor teme actuale în domeniul sănătății publice și securității alimentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?