X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Usatîi: Sentința în dosarul „grupului Petrenco” a fost emisă în lipsă de probe

29 iun. 2017,, 14:40   Politică
2046 1

Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, consideră că judecătorii i-au recunoscut vinovaţi pe membrii "grupului Petrenco" fără a avea probe din partea acuzării. Despre aceasta politicianul a scris pe pagina sa de Facebook.


"E bine că Grigore Petrenco şi membrii grupului său suît în libertate, dar mare bucurie nu e. Judecătoria i-a recunoscut vinovaţi pe deţinuţii politici din "grupul Petrenco" în dosarul în care anchetatorii nu au avut nicio probă. În schimb, apărarea a adus dovezi privind manipularea datelor de umplutură ale aşa-numitor probe", a menţionat politicianul de opoziţie, care din septembrie 2016 se află la Moscova, unde se ascunde de justiţia moldovenească.

În opinia lui, sentinţa de condamnare cu suspendare poate fi considerată într-o oarecare măsură o victorie obţinută graţie răsunetului acestui dosar, precum şi implicării active a comunităţii internaţionale.

"Însăşi condamnarea a răsunat ca un diagnostic dat întregii ţări. Ruşine!", a scris Usatîi.

El consideră că cei condamnaţi au şansa să ajungă ulterior şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

"CEDO, cu siguranţă, îi va stabili "grupului Petrenco" achitarea prejudiciilor şi va face absolut corect. Pentru această crimă a regimului Plahotniuc, pentru suferinţele oamenilor nevinovaţi vor plăti toţi contribuabilii din Moldova", a menţionat Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?