X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Schimb de replici dure pe marginea modificării sistemului electoral

29 iun. 2017,, 09:12   Politică
2290 3

Participanţii la noile dezbateri pe marginea modificării sistemului electoral, care s-au desfăşurat miercuri la Ungheni, au făcut schimb de replici dure şi acuzaţii reciproce.

Discutarea proiectului de lege, propus de PSRM şi susţinut de PDM, s-a desfăşurat pentru a şasea oară.

Vicepreşedintele PDM, Sergiu Sîrbu, a spus că, potrivit prevederilor din proiect, reprezentanţii diasporei vor avea posibilitate în premieră să aleagă deputaţi în Parlament care să reprezinte interesele lor.

"În sistemul mixt vor fi prezentate şi elemente din sistemul proporţional actual, cînd jumătate din deputaţi sînt aleşi pe listele de partid, iar candidaţii independenţi pot ajunge în Parlament din circumscripţiile electorale", a spus Sîrbu.

Preşedintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a amintit că "în cadrul campaniei de spălare a creierului populaţiei, desfăşurată de PDM acum trei luni, se promova insistent ideea că în Moldova totul este foarte rău şi republica va fi salvată de modificarea sistemului electoral în Parlament".

"Oponenţii mei declară de la toate tribunele că în ţară nu sînt locuri de muncă, salarii decente, oameni fug din ţară, totul degradează. Şi salvarea vine prin altă modalitate de alegere a deputaţilor. Vreau să-i întreb: Cine a condus ţara în ultimii opt ani? Cine a stat în Parlament aproape două mandate?", se întreabă politicianul.

În opinia sa, în toţi aceşti ani, la conducere s-a aflat "o bandă de hoţi, printre care se află membrii PDM de la guvernare şi fondatorii şi liderii acestuia - Dumitru Diacov, Vlad Plahotniuc, dar şi Igor Dodon, care li s-a alăturat".

Deputatul PLDM, Grigore Cobzac, a menţionat că reprezintă un partid ce este împotriva modificării sistemului electoral.

"Acum nu e timpul potrivit pentru asemenea lucruri. În ţară sînt un şir de instituţii de stat, care, din anumite motive, inclusiv arestarea şefilor acestora pentru acte de corupţie, nu sînt funcţionale. Ţara se află într-o stare apropiată de haos", a spus el.

Potrivit lui, prin proiectul propus, PDM şi PSRM au o singură dorinţă - să rămînă la conducere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?