Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Stabilirea relaţiilor diplomatice Germania-Moldova – aniversată printr-un concert

28 iun. 2017,, 18:10   Societate
2846 0

Sîmbătă, 1 iulie, la Teatrul de Vară din parcul Valea Morilor va avea loc un tradiţional concert în aer liber. Evenimentul este organizat de Ambasada Germaniei în Moldova cu ocazia aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări.


Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful adjunct al misiunii diplomatice germane la Chişinău, Florian Seitz, a spus că acest concert, desfăşurat cu genericul: "25 de ani împreună! O călătorie muzicală prin Germania, Moldova şi Europa", va familiariza publicul cu muzica din aceste spaţii culturale.

"Concertul a ajuns la cea de-a 16-a ediţie, iar acest fapt arată că Ambasada este deschisă spre cooperare şi spre dezvoltarea vieţii culturale. Concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici", iar la pupitrul dirijoral va fi maestrul Mihail Agafiţa. Publicul se va putea delecta cu creaţii de Wagner, Stîrcea, Bach, Handel şi Doga", a spus diplomatul.

Directorul Filarmonicii Naţionale, Svetlana Bivol, a menţionat interesul înalt al cetăţenilor Moldovei pentru muzica clasică.

"Pe an ce trece, la concert vin tot mai mulţi tineri, de aceea vrem să creăm o atmosferă plăcută pentru ei. În fiecare an, cele 6 mii de locuri sînt ocupate înainte de eveniment, în aşteptarea unui program interesant", a spus ea.

Intrarea la concert va fi liberă.

Relaţiile diplomatice dintre Moldova şi Germania au fost stabilite pe 30 aprilie 1992. Germania sprijină Moldova în procesul de integrare europeană. În Moldova activează peste 400 de companii cu capital german, care au investit în economia Moldovei peste 683 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?