X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Tulbure: Premierul a fost primit foarte rece la Strasbourg

28 iun. 2017,, 17:00   Politică
2977 3

„Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, care efectuează o vizită de lucru la Strasbourg, a avut parte de o primire rece la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)", consideră fostul reprezentant al Moldovei la ONU, Alexei Tulbure, care, de asemenea, se află la Strasbourg în calitate de reprezentant al societăţii civile din Republica Moldova.


El a scris pe pagina sa de Facebook că, în urma unor "întîlniri şi evenimente serioase şi productive la Strasbourg", poate fi trasă concluzia principală – "nu poate fi vorba de nicio modificare a sistemului electoral".

"Avizul Comisiei de la Veneţia stabileşte în mod clar retragerea proiectului de lege. Acolo nu este nimic ce poate fi îmbunătăţit", consideră fostul diplomat.

În opinia lui, a doua concluzie este că pentru prima dată în Moldova au apărut deţinuţi politici.

"Sentinţa «grupului Petrenco» va fi una de achitare sau una motivată politic. Răspunsul lui Filip referitor la deţinuţii politici din Moldova a demonstrat tuturor că în faţa lor nu este un lider, ci un mic animal de companie al raiderului, care repetă prosteşte instrucţiunile stăpînului", a menţionat Tulbure.

El presupune că APCE nu-și face "niciun fel de iluzii cu privire la natura regimului din Moldova".

"La conducerea ţării se află cleptocraţi, hoţi care se ascund în spatele sloganurilor ce nu valorează nimic, de apropiere de Europa şi de luptă împotriva «tancurilor ruseşti», care au transformat Moldova într-un stat complet corupt, nefuncţional", a încheiat activistul civic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?