X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

PCRM refuză să participe la dezbaterile despre modificarea sistemului electoral

28 iun. 2017,, 13:20   Politică
1767 0

Partidul Comuniştilor (PCRM) a refuzat să participe la dezbaterile privind modificarea sistemului electoral. Despre aceasta se menţionează într-o declaraţie a formaţiunii.


Conform documentului, comuniştii refuză "să participe în continuare la dezbaterile publice organizate de Promo-LEX, consacrate aşa-numitei "reforme a sistemului electoral", promovate de democraţi şi socialiştii. În opinia lor, această reformă "poate duce doar la încălcarea drepturilor cetăţenilor şi va denatura în mod grosolan Constituţia şi legislaţia RM".

"PCRM a refuzat să mai participe, deoarece nu este niciun sens ca zi cu zi să fie repetate aceleaşi lucruri. PCRM şi-a prezentat deja toate argumentele. Acestea sînt împărtăşite şi de experţi, şi de partenerii noştri internaţionali. Comisia de la Veneţia şi partenerii internaţionali s-au pronunţat împotriva acestei reforme", a declarat deputata PCRM Elena Bodnarenco la dezbaterile de la Anenii Noi.

Potrivit ei, în societate există probleme mai importante decît modificarea sistemului electoral.

"De aceea, noi nu vom mai participa alături de democraţi şi socialişti la bătaia de joc asupra cetăţenilor RM, Constituţiei şi legislaţiei RM şi partenerilor de dezvoltare. PCRM refuză să participe la această dezordine!", a subliniat Bodnarenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?