X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Reşetnicov: Vreau să-mi exprim speranţa că Moldova a revenit pe calea democraţiei

5 iun. 2013,, 09:55   Politică
4304 2
Foto: moldnews.md
Deputatul PCRM Artur Reşetnicov a declarat că decizia Curţii Constituţionale, prin care a decis că simbolurile comuniştilor sunt legale este una corectă. Potrivit lui, magistraţii CC au avut curajul să dea peste mîini celor care au încălcat Constituţia, relatează publika.md.

"Astăzi ca reprezentant al PCRM şi a miilor de cetăţeni care an de an votează pentru Partidul Comuniştilor, care utilizează secera şi ciocanul, vreau să cred că CC a readus Moldova în cîmpul unui stat de drept. Vreau să-mi exprim speranţa că Moldova a revenit pe calea democraţiei", a precizat comunistul.

Totodată, Reşetnicov a spus că după decizia de astăzi a Curţii Constituţionale, există şansa şi speranţa că poporul îşi va hotărî soarta de sine stătător. "Sper că ziua de azi va rescrie istora şi va readuce speranţa cetăţenilor ţării noastre, ca după patru ani de guvernare liberală să-şi poată decide singuri soarta. Am sperat la o aşa decizie şi cel mai important este faptul că hotărîrea este definitivă şi nu poate fi atacată", a punctat Artur Reşetnicov.

Amintim că, Curtea Constituţională a decis că utilizarea simbolurilor folosite de PCRM, secera şi ciocanul, este legală. Legea privind interzicerea simbolicii comuniste a fost contestată la Curtea Constituţională, în numele PCRM, de către Sergiu Sîrbu, în perioada în care era membru al acestui partid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?