Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Primarul arestat propune două candidaturi pentru funcția de viceprimari

28 iun. 2017,, 10:34   Politică
3243 2

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, propune doi candidați la funcția de viceprimari. Este vorba despre șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, și ex-ministrul Mediului Valeriu Munteanu.

Amintim că după reținerea lui Dorin Chirtoacă și plasarea acestuia în arest la domiciliu Partidul Liberal a retras sprijinul politic pentru viceprimarul Nistor Grozavu.

Potrivit Statutului municipiului Chișinău, capitala are patru viceprimari. Numărul de viceprimari poate fi mărit prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorității consilierilor aleși.

Viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi. În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la două şedinţe consecutive, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința consiliului municipal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?