X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

De ce este bine să te culci devreme

10 dec. 2018,, 00:30   Mai multe...
6398 0

O echipă de savanţi de la Universitatea Binghamton a găsit o legătură între ora tîrzie de culcare şi lipsa controlului asupra gîndurilor şi comportamentului obsesiv.

Profesorul de psihologie Meredith E. Coles şi absolventa Jessica Schubert au monitorizat 20 de indivizi diagnosticaţi cu tulburare obsesiv-compulsivă şi 10 indivizi care prezintă simptome ale acestei tulburări în timpul unei săptămîni. Participanţii au descris în jurnale gradul de control asupra comportamentului şi gîndurilor obsesive pe care le percepeau aceştia, scrie Science Daily.

Cercetătorii au descoperit că timpul de somn din noaptea precedentă a influenţat semnificativ capacitatea participanţilor de a-şi controla tulburarea în ziua următoare.

În medie, participanţii au mers la culcare la ora 12:30, 40% dintre aceştia, care aveau şi tulburări ale somnului, mergeau la culcare în jurul orei 03:00.

Schubert susţine că „o posibilitate este controlul impulsurilor. Cauza care duce la lipsa capacităţii de a-ţi controla gîndurile şi comportamentul poate fi ora tîrzie a începerii odihnei”.


Coles precizează că „a fost surprinzător pentru mine că diferenţa pare să aibă o legătură strînsă cu o componentă al ritmului circadian din timpul somnului. Astfel, putem spune că sînt anumite consecinţe negative ale orei greşite a odihnei”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?