X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

La Chișinău a fost inaugurată o expoziție de artă plastică (FOTO)

27 iun. 2017,, 13:40   Societate
1611 0

La 26 iunie, în incinta Centrului Expozițional „Constantin Brîncuși” a fost lansată expoziția „Carnaval” a doamnei Maria KOPACZ, artist plastic de origine maghiară, notează NOI.md.

Expoziția a fost lansată cu susținerea Ambasadei Ungariei în Republica Moldova și desfășurată sub înaltul patronaj al președintelui țării - Igor Dodon.

De menționat că în perioada 2013-2017, Ambasada Ungariei la Chișinău a organizat un șir de acțiuni culturale, printre care concerte, expoziții și serate de film. Evenimentele au avut loc atît în capitala țării, precum și în orașele Bălți, Soroca, Comrat și Tiraspol.

Totodată, Ambasada Ungariei este interesată de promovarea artei moldovenești făcînd posibilă organizarea la Budapesta, la Galeria Vidagó, a expoziției „Arta în Moldova: Exprimare prin diversitate (pictură, grafică, ceramică)”, unde și-au prezentat lucrările zece artiști din țara noastra.

La deschiderea evenimentului a fost prezent și Corneliu Popovici , Consilierul președintelui în domeniul educației, culturii și cercetării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?