X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Plahotniuc pune punctul pe i: va fi sau nu stopată finanțarea UE

27 iun. 2017,, 11:33   Politică
5564 9

Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, afirmă că în urma discuțiilor purtate la Bruxelles niciun oficial nu a condiționat acordarea suportului financiar Moldovei cu retragerea proiectului privind votul mixt.

Declarația a fost făcută astăzi, în urma ședinței săptămînale a democraților, comunică NOI.md.

El a calificat drept speculații informațiile vehiculate în presă precum că UE nu va aloca cele 100 de milioane de euro țării noastre pînă nu va fi retras proiectul de lege al PDM-PSRM.

„În discuțiile avute la Bruxelles nimeni nu ne-a condiționat în acest fel. Discuția s-a axat pe necesitatea de a fi respectate recomandările Comisiei de la Veneția, dar nu pe condiționalități sau alte tipuri de presiuni. Da, este adevărat că unii politicieni de la Chișinău fac presiuni mari la UE pentru ca moldovenii să fie pedepsiți, doar pentru că vor să-și aleagă direct deputații. Acești politicieni au acționat împotriva intereselor statului și în cazul Acordului cu FMI”, a comentat Plahotniuc.

Liderul democraților mai spune că a avut un mesaj tranșant la Bruxelles: „Proiectul de lege privind votul mixt va fi votat și implementat”. Potrivit lui, în discuțiile purtate cu oficialii UE nici nu s-a pus problema renunțării la acest proiect.


„Le-am arătat partenerilor noștri din UE că sîntem deschiși să ținem cont de recomandările Comisei de la Veneția, dar și că sîntem determinați să promovăm dorința cetățenilor de a fi mai bine reprezentați în Parlament. Am spus-o deschis și direct la întîlnirile avute la Bruxelles că vom vota în lectură finală proiectul. Am explicat de ce facem acest lucru și cum îl vom face”, a adăugat el.

Vlad Plahotniuc a adresat și un mesaj forțelor politice care se opun acestei inițiative. „Acum ar fi momentul ca opoziția și alți contestatari să aibă o abordare mai constructivă, iar această schimbare să fie făcută și cu aportul lor, de o manieră care să le convină și lor. Este momentul ca opoziția să înceteze lupta împotriva cetățenilor și a dreptului lor legitim de a-și alege deputații”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?