X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Zile numărate pentru vămuirea cu 30% a mașinilor cu numere străine

27 iun. 2017,, 11:29   Societate
3996 0

Au rămas doar 4 zile pînă cînd va expira termenul de vămuire a autoturismelor înmatriculate în străinătate sau în regiunea transnistreană cu achitarea a doar 30% din cota accizei, notează NOI.md.

După expirarea acestui termen, cei care nu și-au înmatriculat automobilele vor avea dreptul să se afle pe teritoriul ţării nu mai mult de șase luni pe an, în timp ce circulația autoturismelor înmatriculate în regiunea transnistreană va fi interzisă.

Serviciul Vamal amintește că, în perioada de la 1 ianuarie 2017 pînă la 1 iulie 2017, mijloacele de transport auto care au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova de către persoane fizice rezidente pînă la data de 1 noiembrie 2016, indiferent de termenul de exploatare, precum şi mijloacele de transport auto deţinute în posesie sau în folosinţă pînă la 1 noiembrie 2016, indiferent de termenul de exploatare, avînd plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului şi municipiul Bender, pot fi plasate sub regimul vamal de import cu achitarea accizei în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016, cu prezentarea certificatului care atestă achitarea vinietei şi înregistrarea acestora în conformitate cu legislaţia în vigoare. Pentru mijloacele de transport cu termen de exploatare mai mare de 10 ani se aplică cota accizei în mărime de 30% din cota accizei pentru anul 2016 stabilită pentru 10 ani.

Pentru vămuirea mașinilor este nevoie de prezentat următoarele acte:

- paşaportul tehnic al mijlocului de transport;


- documentul care confirmă dreptul de proprietate (contractul de

- vînzare-cumpărare, actul de donaţie, procura sau altele);

- certificatul care atestă achitarea taxei pentru folosirea drumurilor

- (vinieta), cu excepția mijloacelor de transport auto cu plăcuţe cu număr de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului şi municipiul Bender.

De menționat că mijloacele de transport respective trebuie să fie scoase de la evidenţă de la autoritatea competentă a statului de expediere.

Pentru vămuirea mijloacelor de transport auto cu numere de înmatriculare din unităţile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului şi municipiul Bender este necesară completarea declarației vamale și a unei declarații scrise pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor prezentate, cu anexarea documentelor confirmative eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului și mun. Bender.

Lista posturilor vamale unde poate fi efectuată vămuirea unităților de transport poate fi accesată pe pagina web a Serviciului Vamal, la rubrica „Persoane fizice”.

Începînd cu 1 iulie 2017, este înterzisă circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu număr de înmatriculare din unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului. ​

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?