X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Secretarul CMC urmează să fie suspendat din funcție

27 iun. 2017,, 10:20   Capitala
1840 0

Procuratura Anticorupție a expediat un demers în adresa Primăriei municipiului Chișinău și a Consiliului municipal cu privire la suspendarea din funcția a secretarului CMC, Valeriu Didencu.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de ofițerul de presă al Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc.

Astfel, în baza acestui demers a fost elaborat un proiect de hotărâre care va fi examinat la următoarea ședință a Consiliului. Tot atunci, consilierii vor trebui să desemneze un secretar interimar al CMC.

Precizăm că săptămâna trecută procurorii anticorupție au trimis în judecată dosarul lui Valeriu Didencu.

Secretarul CMC este învinuit că, în perioada februarie – mai 2017, ar fi pretins, în repetate rânduri, mijloace financiare şi bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi unii consilieri municipali pentru diferite servicii. Banii au fost pretinşi şi primiţi atât pentru includerea, pe ordinea de zi a Consiliului, a proiectelor deciziilor privind prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri; privind modificarea hotarelor unor loturi, cât şi pentru pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vânzării unor terenuri, pentru aprobarea planurilor urbanistice ale anumitor obiecte.

Potrivit procurorilor anticorupție, Didencu ar fi pretins şi acceptat 5200 de lei, 700 de euro şi 2 000 de dolari pentru influenţarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primăriei.

Învinuitul a încheiat cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. Secretarul CMC la faza urmăririi penale s-a aflat în arest preventiv, iar la terminarea urmăririi penale şi dispariţia motivelor ce ar argumentare izolarea totală a acestuia, prin încheierea judecătorului de instrucţie, i-a fost aplicată măsura preventivă - arestul la domiciliu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?