X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

MAE al Belarusului l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei

27 iun. 2017,, 09:57   Externe
2350 0

Ambasadorul Ucrainei la Minsk, Igor Kizim, a fost chemat la MAE al Republicii Belarus în legătură cu declarațiile sale despre exercițiul „Frăția slavonă – 2017”, se menționează într-un comunicat al Serviciului de presă al MAE al Republicii Belarus.

„Pe 26 iunie 2017 MAE al Republicii Belarus l-a convocat pe ambasadorul Ucrainei în Belarus în legătură cu declarațiile tendențioase lansate în mass-media cu privire la „Frăția slavonă – 2017”, scrie în comunicat.

Se menționează că Kizim a fost atenționat că declarațiile lui „nu corespund nivelului înalt al relațiilor de prietenie dintre Belarus și Ucraina, sînt incorecte și conțin acuzații neîntemeiate de nerespectare a măsurilor de încredere și securitate în regiunea OSCE la adresa Republicii Belarus”.

„Ambasadorului i s-a indicat faptul că exercițiile «Frăția slavonă 2017» au fost organizate în strictă conformitate cu normele dreptului internațional și angajamentele Republicii Belarus în cadrul OSCE”, specifică MAE.

Pe lîngă aceasta, Ministerul a menționat că invitația unor atașați militari, inclusiv a celor ucraineni la aceste exerciții, a fost doar un gest de bunăvoință din partea belarusă, ceea ce denotă transparența înaltă a evenimentului.


Exercițiile comune ale Forțelor Aeropurtate ale Rusiei, Forțelor Speciale ale Republicii Belarus și a celor cu Destinație Specială ale Serbiei „Frăția slavonă – 2017” au avut loc în perioada 6-14 iunie pe poligonul belarus Brestski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?