X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cine este noul candidat la funcția de premier în România

26 iun. 2017,, 17:20   Externe
1416 0

Coaliția PSD-ALDE a decis candidatul oficial pentru funcția de prim-ministru, cu care va merge la președintele Klaus Iohannis pentru numire, în persoana lui Mihai Tudose. Acesta a fost ministru interimar la Economie în guvernul Grindeanu.

Surprinzător este faptul că Mihai Tudose a fost unul dintre cei mai criticați miniștri în raportul lui Darius Vîlcov, fiind considerat a neavînd nicio realizare. Tudose susține că toate inițiativele proprii au fost blocate de prim-minstrul Sorin Grindeanu.

Tudose este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații a SRI și este acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat, obținută în 2010 la universitatea la care lucrează, dar care a decis să ceară retragerea acesteia. Mihai Tudose este și vicepreședinte al PSD, fiind și al cincilea mandat de deputat.

Deocamdată, numirea stă în decizia președintelui româniei, vom vedea dacă acesta acceptă un prim-ministru acuzat de plagiat. Totuși, nu ar fi primul prim-ministru acuzat sau demonstrat să și-a plagiat lucrarea de doctorat, iar Mihai Tudose nu face parte din alte dosare aflate în lucru prin procuraturi sau instanțe.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat că au existat șase posibile propuneri pentru funcția de prim-ministru, pe lîngă cel ales fiind luați în calcul și Mihai Fifor, Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Adrian Țuțuianu și Marcel Ciolacu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?