Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

La Chișinău a fost filmată scena urmăririi unui film cunoscut (VIDEO)

26 iun. 2017,, 16:00   Societate
3159 0

În demult uitatul 1980 pe străzile tomnatice ale vechiului Chișinău de jos au avut loc filmările episodului din filmul „Pîinea, aurul și revolverul".

Natura pentru atmosfera generală a ruinării din perioada Războiului Civil, căci anume despre această epocă povestește filmul, a fost aleasă bine.

Nici atunci, nici acum partea centrală a Chișinăului, mai jos bulevardul Ștefan cel Mare nu era foarte diferită de cea de acum, nu era nici bine îngrijită și nici amenajată. Pe atunci desigur în această zonă clădiri cu un singur etaj erau mult mai multe, iar pe drumuri în loc de asfalt ...erau bălți nenumărate. Într-un asemenea „anturaj“ au și ajuns eroii filmului „Pîinea, aurul și revolverul".

Potrivit scenariului filmului, angajata orfelinatului rusesc Olga și marinarul Armatei Roșii Alexandr transportă trei saci de cereale pentru copiii orfani.


Atunci cînd orășelul este atacat de albgardiști, Olia, Sașa și tovarășii lor sînt nevoiți să fugă cu mașina. Anume scena urmăririi de către cazacii albgardiști a protagoniștilor filmului a fost filmată la Chișinău. Apropo,la un moment dat camera video prinde un cadru cu un „bloc multietajat“, pe strada Mihai Viteazul, pe fundalul din spate.

Filmări în Moldova: chiar dacă nu sînt ca la Hollywood, sînt însă foarte profesioniste.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?