X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

SCANDAL? Moscova îl reacheamă pe ambasadorul său de la Washington

26 iun. 2017,, 10:57   Externe
2451 2

Ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, aflat în mijlocul scandalului privind amestecul Kremlinului în campania electorală de anul trecut din SUA, se întoarce în patria sa, după 10 ani petrecuți în calitate de șef al misiunii diplomatice ruse din SUA, scrie BuzzFeed, citînd trei surse diferite, scrie paginaderusia.ro.

Plecarea lui Kisliak este programată pentru jumătatea lunii iulie. Pe 11 iulie va avea loc banchetul de rămas bun dat în onoarea sa, care va avea loc la hotelul St.Regis, aflat în apropiere de Casa Albă.

Activitatea diplomatului se afla sub investigația diferitelor comitete ale Congresului SUA și a procurorului special, care ancheteaza faptele de încălcare de catre Rusia a procesului democratic din America.

Kislyak a avut întîlniri cu senatorul Jeff Session, care mai tîrziu a devenit Procurorul General, precum și cu consilierul Casei Albe și ginerele lui Trump – Jared Kushner. La întîlnirea cu ultimul s-au discutat perspectivele crearii unor canale secrete de comunicare între Casa Albă și Kremlin. Nici Session și nici Kushner nu au informat la timpul potrivit autoritatile SUA cu privire la aceste întîlniri.

Amintim, în luna mai, Comitetul Dumei de Stat pentru Afaceri Externe a confirmat candidatura lui Anatoli Antonov, adjunctului ministrului rus de externe, în postul de ambasador rus în Statele Unite ale Americii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?