X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Soluția Primăriei pentru a salva locuitorii de caniculă

26 iun. 2017,, 10:22   Capitala
4243 0

Reprezentanţii primăriei Chişinău au semnat o dispoziţie prin care au fost amenajate circa 45 de containere anticaniculă în cele mai aglomerate puncte ale capitalei, avînd în vedere alerta de caniculă anunţată de meteorologi pentru întreg teritoriul republicii, pînă la 1 iulie curent.

Şeful Direcţiei Sănatate din cadrul Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, a anunţat în cadrul ședinței serviciilor operative de la Primărie că la 5 iunie curent a fost semnată o dispoziţie prin care centrele medicale, dar şi farmaciile private sînt obligate să instaleze containere anticaniculă, asigurînd în acest fel cetăţenii cu apă potabilă şi posibilitatea de a măsura tensiunea arterială, în contextul temperaturilor toride din aceste zile.

„A fost semnată dispoziţia. Avem circa 45 de containere anticaniculă, care conţin apă potabilă, medicamente şi un lucrător medical, care va solicita ambulanţa în caz de necesitate. Punctele de triere sînt deschise în fiecare an, astfel încît cetăţenii să poată beneficia de apă potabilă, iar cei care doresc să îşi măsoare tensiunea arterială o pot face. Fiecare agent economic (proprietar de farmacie – n.r.) este obligat să asigure toate acestea”, a declarat Moldovanu.

Acesta a mai anunţat că, deocamdată, plaja de la Vadul lui Vodă nu este amenajată corespunzător, acolo nefiind instalat un punct medical, frigider, apă potabilă şi un lucrător medical.

De menţionat că, încetînd cu 25 iunie şi pînă pe 1 iulie pe teritoriul ţării va fi valabil un cod galben de caniculă. În aceste zile, pe o mare parte a teritoriului țării temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de pînă la +33°C și mai mult.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?