X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

10 lucruri CIUDĂȚELE pe care ai fi vrut să le știi cu mult înainte

30 apr. 2019,, 04:30   Mai multe...
7783 2

Uneori ți se pare că știi totul și că nimic nu te mai poate surprinde. Totuși, se mai întțmplă să auzi ceva la cineva de care habar nu aveai. Iată cîteva lucruri care s-ar putea să te șocheze:

1. Laptele de hipopotam e roz

Da, ai auzit bine. Ca toate mamiferele, femelele de hipopotam produc lapte. Ei nu au glande sudoripare, dar au glande pentru mucozități. Acestea secretă un lichid uleios cunoscut sub denumirea de „sînge dulce”. Această secreție se transformă în lapte de culoare roz.

2. Mierea nu expiră niciodată

Nici într-un an, nici în trei – niciodată. S-ar putea să-și schimbe culoarea și să se cristalizeze, dar va fi mereu bună de mîncat. Dacă mierea pe care o ai acasă s-a cristalizat, pune borcanul în apă caldă după ce i-ai îndepărtat capacul și las-o acolo pînă cînd cristalele încep să devină iar lichid.


3. Turritopsis Nutricula, o meduză, e singura vietate de pe pămînt care e nemuritoare din punct de vedere biologic

Ea trăiește în Marea Mediterană și în apele Japoniei. Dacă e amenințată sau amenințată, poate să „apese” pe un „buton” și să revină la stagiile mai timpurii de dezvoltare.

4. Inima unei balene albastre e atît de mare, încît un om poate chiar să înoate prin arterele sale

Inima unei balene albastre cîntărește cît o balenă cu cocoașă mai mica. Bate într-un ritm de 8-10 bătăi pe minut, iar una poate fi auzită de la două mile depărtare.

5. Deși au o inimă imensă, balenele albastre au un gît cît o farfurioară

În timpul hrănirii, balena înghite un volum impresionant de apă. În timpul verii, balenele albastre pot consuma chiar și patru tone sau mai mult de hrană pe zi – adică 40 milioane de krill.

6. O caracatiță are trei inimi

Două pompează sînge spre branhii, iar cea de-a treia circulă prin tot corpul. E cunoscută drept „maestrul în evadări”, din cauza proprietății sale cam înfricoșătoare. Această inimă se poate strecura prin cea mai mica gaură.

7. Inițial, Feng shui era arta de a alege locul potrivit pentru un mormînt

Făcea parte din tradițiile chineze de înmormîntare. Chinezii credeau că locul unui mormînt e important pentru ca decedatul să transmită energie pozitivă membrilor familiei.

8. Pe Saturn și Jupiter plouă cu „diamante”

În atmosfera acestor planete există o cantitate mare de carbon de cristal. Furtuni cu fulgere uriașe transformă metanul în carbon, care cade apoi transformat în bucăți de grafit și apoi în diamante. Cel mai mare dintre ele ar avea un centimetru – dar atît e suficient pentru a confecționa un inel.

9. Iată cum ar arăta cerul nostru albastru dacă Jupiter și Luna ar fi la aceeași distanță față de Pămînt

Destul de înfricoșător, nu? Gravitația ar produce valuri imense pe oceanele de pe Pămînt, care ar distruge terenul, iar asteroizi uriași ne-ar bombarda planeta.

10. Să nu te sperii, dar să știi că xistă de zece ori mai puține celule decît bacterii în corpul uman

Fiind mai mici decît celulele, ele constituie doar 1-2% din masa noastră corporală totală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?