X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Beneficiile neştiute ale vinului alb

29 apr. 2018,, 00:30   Mai multe...
5817 0

Vinul roşu este deseori lăudat şi apreciat pentru efectele pozitive pe care le poate avea asupra sănătăţii, însă cel alb este foarte rar luat în considerare, deşi poate aduce, la rîndul său, o serie de beneficii asupra funcţionării organismului, potrivit Huffington Post.

Iată trei dintre cele mai importante calităţi ale vinului alb:

1. Vinul alb poate contribui la îmbunătăţirea metabolismului şi ritmului cardiac. În cadrul unui studiu, publicat în 2015, cercetătorii i-au pus pe participanţii, care sufereau de diabet zaharat de tip 2, să bea vin roşu, alb sau apă la cină, pentru doi ani, urmînd o dietă strictă mediteraneană. În timp ce băutorii de vin alb şi roşu au afişat cele mai notabile îmbunătăţiri în ceea ce priveşte funcţionarea inimii şi metabolismului.

2. La fel ca vinul roşu, cel alb poate contribui la îmbunătăţirea nivelului de colesterol. Un alt studiu, care a implicat participarea a 146 de oameni, timp de 12 luni, care făceau mişcare fizică de două ori pe săptămînă şi beau vin - de orice fel - a arătat o ameliorare semnificativă a nivelului de colesteriol din organismul acestora.

3. Vinul alb este bun, de asemenea, pentru buna funcţionare a plămînilor. Cercetători de la Universitatea din Buffalo au arătat că vinul alb, asemenea celui roşu, sporesc sănătatea plămînilor.

Trebuie precizat, în acelaşi timp, că cele mai multe varietăţi de vin alb au un conţinut mult mai redus de zahăr faţă de cel conţinut de cele din categoria vinului roşu.

Indiferent de opţiune, moderaţia este cea mai importantă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?