X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Femeia care a inventat Spinner Fidget trăiește într-o sărăcie lucidă (FOTO/VIDEO)

24 iun. 2017,, 21:00   Externe
9224 0

Un lucru este clar, Fidget Spinner este jucăria momentului.

Într-un timp record, atît copiii, cît și adulții s-au lăsat cuceriți de jucăria asta antistres. Fidget Spinner încape într-un buzunar, te eliberează de stres, te scutește de plictiseală, te ajută să te relaxezi și să te concentrezi mai bine.

Imaginați-vă ce avere impresionantă are inventatorul celei mai populare jucării din lume. Ne-am fi așteptat să întoarcă banii cu lopata, dar, în realitate, nu își permite să plătească nici măcar factura de la telefon. Jucaria a prins „viață” în 1997, iar cea căreia trebuie să îi mulțumim este Catherine Hettinger, în vîrstă 62 de ani, din Florida.

Femeia a creat spinner-ul pentru a-i face o surpriză fiicei ei care suferă de miastenia gravis, o tulburare autoimună care provoacă slăbiciune musculară.


Catherine a deținut brevetul timp de opt ani, plătind 400 de dolari anual, dar l-a predat în 2005 din cauza problemelor financiare - „Nu am mai avut bani. Pur şi simplu”, a declarat femeia.

În prezent locuieşte într-un apartament cu două camere, și-a intrerupt telefonul fix şi se chinuie de ani buni să strîngă bani pentru a-și cumpăra o mașină.

„E o provocare să fii inventator”. Doar 3% din invenţii reuşesc să le aducă bani creatorilor lor. Alţi inventatori au ajuns să îşi ipotecheze casele pentru a păstra brevetul. Ajungi să stai în chirie şi să fii la mila familiei şi a prietenilor. E greu”, a mărturisit Catherine într-un interviu acordat pentru The Guardian.

Nu se declară supărată din cauza faptului că nu primește niciun ban din vînzări și susține că popularitatea ei bruscă ei o mulțumeste îndeajuns.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?