Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Data fabricării produselor alimentare ar putea dispărea de pe etichete

23 iun. 2017,, 16:40   Societate
2901 3

Data fabricării produselor alimentare în Moldova ar putea dispărea de pe etichete, deoarece această prevedere nu este inclusă în proiectul de lege cu privire la informarea consumatorilor privind produsele alimentare, adoptat vineri de Parlament în prima lectură.


Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare Vasile Luca a spus că proiectul de lege le cere producătorilor să indice data expirării termenului de valabilitate, ceea ce este cu mult mai important pentru consumatori decît data fabricării.

În opinia deputatului Partidului Liberal, Ion Apostol, refuzul de a indica data fabricării alarmează. Se creează impresia că se face lobby în favoarea importatorilor care aduc în Moldova produse fabricate demult.

Mai mulţi deputaţi au cerut ca, la lectura a doua, în lista cerinţelor pentru etichetă să fie inclusă şi data fabricării, deoarece majoritatea cetăţenilor acordă atenţie anume acestui fapt, și nu la termenul de valabilitate.

Documentul stipulează că producătorii şi importatorii sînt obligaţi să comunice despre proprietăţile produsului care pot dăuna sănătăţii, inclusiv despre ingredientele ce provoacă reacţii alergice, precum şi să indice informaţii utile pentru oamenii care respectă un anumit regim de alimentaţie.

Potrivit documentului, orice produs alimentar destinat consumatorilor individuali sau unităţilor de alimentaţie publică trebuie să fie însoţit obligatoriu de informaţii despre denumirea produsului, lista ingredientelor utilizate, cantitatea netă a acestuia, condiţii speciale de păstrare. Datele trebuie indicate pe ambalaj şi uşor vizibile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?