Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Locuitorii din Hakasia au fost afectaţi de intemperie (VIDEO)

24 iun. 2017,, 01:30   Externe
2638 1

În raionul Şirinsk al Republicii Hakasia, ieri a căzut grindină puternică, în urma căreia au avut de suferit cel puţin cinci persoane.

Ieri, în zona lacului Belio din Hakasia s-a dezlănţuit o adevărată furtună. Grindina măşcată a spart corturile şi automobilele turiştilor, dar a şi rănit cîţiva vilegiaturişti, a deteriorat acoperişurile caselor de locuit, grădiniţelor de copii şi şcolilor, se comunică pe site-ul guvernului republicii.

Turiştii şi localnicii au publicat deja fotografii şi filmuleţe video cu acest subiect în reţelele sociale. Mai multe persoane au rămas uimite de dimensiunile grindinei.

Calamitatea naturală a cauzat prejudiciu unui şir de localităţi din raioanele Şirinsk şi Bograd. În particular, au fost deteriorate obiecte sociale şi gospodării din satele Şira, Vorota, Malîi Spirin, Ţelinnoe. Ca rezultat al vîntului în rafale, s-a produs deconectarea energiei electrice în localităţile din raionul Şirinsk. Acum alimentarea cu energie electrică a fost restabilită, cu excepţia satelor Mendol, Ţelinnoe (28 de case) şi Şira (cinci case). Din cauza stihiei au fost, de asemenea, afectate terenurile agricole, se menţionează în comunicatul Guvernului Hakasiei.

Conform prognozei Centrului Hidrometeorologic din Hakasia, astăzi, de asemenea, sînt posibile furtuni şi intensificarea locală a vîntului de pînă la 25 m / s.


Ieri Life a relatat despre un caz similar în Altai, unde, de asemenea, a căzut grindină de mărimea mingii de tenis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?