X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pericol de incendii de vegetație

23 iun. 2017,, 16:01   Societate
1478 0

Deoarece în perioada 24-30 iunie, pentru partea de nord a republicii sînt prognozate temperaturi ridicate, crește riscul izbucnirii incendiilor de vegetație, notează NOI.md cu referire la un comunicat al Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE).

În acest context, SPCSE al Ministerului Afacerilor Interne atenționează despre respectarea normelor antiincendiare, pentru a evita pericolul incendiilor de vegetație. Atenție maximă celor care fac curățenie în curți și în afara acestora.

Serviciul amintește că trebuie evitate metodele de efectuare a curățeniei prin ardere, pentru a nu declanșa focare de vegetație, cu extindere către sectorul locativ și forestier. Celor care în zilele următoare vor merge la picnic atenție maximă atunci cînd aprind focul, acest lucru fiind recomandat să fie făcut doar în spațiile special amenajate. La plecare focul de rug trebuie stins complet și acoperit cu pămînt.

Atenție maximă și părinților: copiii trebuie monitorizați, pentru a evita jocul acestora cu focul și, respectiv, izbucnirea unor situații excepționale.


„În cazul în care sînteți martori ai unor incendii de vegetație, alertați prompt Serviciul 901”, îndeamnă SPCSE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?