Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Mai mulți pescari au fost amendați

23 iun. 2017,, 15:32   Societate
1730 0

Șase pescari au fost amendați pentru că prindeau pește cu unelte interzise.

În urma unor razii efectuate de inspectorii piscicoli pe segmentul barajul Hidrocentralei Dubăsari și pînă la orașul Rezina, s-a depistat că pescarii utilizau plase monofilament și răcile.

Potrivit Serviciului Piscicol de Stat, inspectorii au depistat și ridicat 21 de plase monofilament și 8 racile. Uneltele de pescuit interzise au fost ridicate și predate la depozitul Serviciului.

Pe numele pescarilor care au comis încălcări au fost întocmite 6 procese-verbale contravenționale conform art. 114(1) al Codului contravențional al RM cu aplicarea amenzilor în sumă totală de 2300 de lei.

La fel, în cadrul acțiunii au fost verificați în jur de 60 de pescari sportivi și amatori, care dețineau permise de pescuit.


Totodată, inspectorii au eliminat o parte dintre recipientele de plastic legate cu frînghie de obiecte grele și care plutesc pe lacul de acumulare Dubăsari, fiind utilizate atît de pescarii sportivi și amatori pentru a-și ancora bărcile în timp ce pescuiesc, cît și de braconieri pentru a-și fixa plasele.

Serviciul Piscicol atenționează pescarii care obișnuiesc să fixeze recipiente din plastic să se abțină de la acest lucru, întrucît creează o imagine inestetică fluviului Nistru, dar și generează un impact negativ asupra ecosistemului: „Sugerăm pescarilor în cazul utilizării acestei metode de ancorare să nu abandoneze peturile pe apă, iar cei cu simț ecologic să contribuie la eliminarea acestora”, precizează reprezentanții Serviciului Piscicol de Stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?