Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Moldova și regiunea Moghiliov vor crea întreprinderi mixte noi

24 iun. 2017,, 14:01   Economie
2587 0

Republica Moldova și regiunea Moghiliov din Republica Belarus intenționează să-și sporească schimbul de mărfuri și să creeze întreprinderi mixte noi.

Potrivit mass-mediei belaruse, acest fapt a fost menționat de președintele Comitetului Executiv al regiunii Moghiliov, Vladimir Domanevski, care a făcut bilanțul întrevederii oficiale cu noul ambasador al Republicii Moldova în Belarus, Victor Sorocean, relatează NOI.md.

Vladimir Domanevski a remarcat că Moldova s-a clasat pe locul IV după volumul total al exportului și schimbului comercial al regiunii Moghiliov, cedînd în fața Rusiei, Ucrainei și Republicii Kazahstan. Regiunea achiziționează de la Moldova fructe și legume și îi livrează lifturi, plăci aglomerate din lemn, produse chimice, tractoare.

„Sînt convins că avem cu Moldova rezerve mari pentru cooperare în toate domeniile”, a afirmat Vladimir Domanevski.

Vorbind despre schimbul comercial al Moldovei cu regiunea Moghiliov, Victor Sorocean a menționat că cifrele existente ar putea fi majorate cel puțin de două ori, în primul rînd, din contul livrărilor de produse din fructe și legume și băuturi alcoolice moldovenești. Astfel, a fost discutată chestiunea privind deschiderea pe teritoriul regiunii a unui obiect comercial specializat în vînzarea vinurilor moldovenești, precum și a unei fabrici de producere a produselor alimentare pentru copii.


Ambasadorul s-a referit și la necesitatea reluării relațiilor tradiționale de livrare a semințelor de porumb din Moldova. Pe lîngă aceasta, el a menționat interesul Moldovei pentru realizările belaruse în ceea ce privește materialele de izolare termică a clădirilor industriale și rezidențiale. În Găgăuzia funcționează cu succes o linie de asamblare a pieselor de tractor și agregate, deschisă în comun cu Uzina Bobruisk.

„Pentru tractoare deja manifestă interes țările vecine cu Moldova, precum România. Noi vom examina chestiunile de cooperare cu Belarus în ceea ce privește certificarea acestor produse și, posibil, ele vor fi vîndute în țările terțe”, a specificat Victor Sorocean.

În ansamblu, el a menționat interesul major al conducerii regiunii Moghiliov pentru cooperarea cu Moldova, de aceea intenționează să inițieze organizarea unor evenimente comune – forumuri, mese rotunde pentru reprezentanți ai businessului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?