X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Alimentarele din capitală, ”luate cu asalt” de polițiști (VIDEO)

23 iun. 2017,, 09:29   Societate
4825 0

Oamenii legii au luat cu asalt magazinele alimentare din toate sectoarele municipiului Chișinău, notează NOI.md.

În acest mod ei intenționează să combată circuitul ilegal de băuturi aloolice, al poduselor contrafăcute și își propun să întreprindă măsuri de potejare a drepturilor consumatorilor şi producătorilor autohtoni.

În cadrul investigațiilor au fost obţinute informaţii despre activitatea mai multor agenţi economici care prestează servicii de alimentaţie publică cu comercializarea băuturilor alcoolice contrafăcute, punînd în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

Respectiv, în vizorul ofiţerilor de investigare a fraudelor economice din sectorul Buiucani au nimerit mai multe localuri de agrement, fiind descinse verificări inopinate în magazinele a doi agenţi economici, unde se comercializau băuturi alcoolice de proastă calitate, fără acte de provenienţă. De asemenea, s-au depistat sticle cu alcool ascunse, precum şi cisterne pline cu băuturi contrafăcute, unde erau îmbuteliate băuturi în condiţii insalubre şi expuse spre vînzare. La fel, s-a constatat că prioprietarul nu deţine autorizaţie de amplasre a terasei lîngă magazin.

În acest context produsele alcoolice contrafăcute au fost ridicate şi depozitate pînă la decizia instanţei de judecată, iar administratorii magazinelor riscă amenzi de 3000 de lei.


Totodată, vor fi sesizate instituţiile competente în domeniul alimentaţiei publice şi protecţiei drepturilor consumatorilor, pentru a se lua atitudine în aceste cazuri şi aplicate sancţiuni conform legislaţiei în vigoare.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?