Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova tinde să ridice nivelul de utilizare a surselor regenerabile de energie

23 iun. 2017,, 13:20   Economie
2355 3

Moldova tindesă ridice nivelul de utilizare a surselor regenerabile de energie de la 14% la 17 %.

Acest subiect a fost discutat joi, în cadrul unui Forum de eficienţă energetică, la care au participat peste 60 de antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului.

Participanţii forumului au menţionat că Moldova depinde foarte mult de importurile de energie. În prezent, ţara este dependentă de resursele energetice importate în volum de 86%, în timp sursele regenerabile de energie constituie 14%. Pînă în 2020, Moldova intenţionează să ridice indicele utilizării energiei regenerabile pînă la 17%.

"Eficienţa energetică este o prioritate şi un instrument esenţial în asigurarea energetică a ţării. Moldova se dezvoltă foarte bine în domeniul biomasei, avem o serie de proiecte finanţate de diferite organizaţii. Fondul de Eficienţă Energetică este un segment foarte important în acest sens. Scopul nostru este de a face din acest Fond un bun exemplu de utilizare eficientă a mijloacelor publice, precum şi a fondurilor oferite de donatori pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor, spitalelor, şcolilor şi a altor obiecte sociale", a declarat viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu.

Reprezentantul Delegaţiei UE în Moldova, Aneil Singh, a menţinat că "eficienţa energetică oferă un potenţial atît autorităţilor publice, cît şi oamenilor de afaceri".

"Uniunea Europeană a investit şi va investi în eficienţa energetică, deoarece aceasta are un impact pozitiv asupra populaţiei, costului şi asupra mediului", a menţionat diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?