Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Au trecut 31 de ani de la "Mîna lui Dumnezeu" în fotbal (VIDEO)

22 iun. 2017,, 18:40   Sport
3902 0

Acum 31 de ani, pe 22 iunie 1986, Diego Maradona a intrat în istoria Argentinei, dar și a fotbalului mondial.

Dubla decarului "pumelor" a eliminat Anglia de la Campionatul Mondial din Mexic, unul care avea în cele din urmă să fie cîștigat de Argentina. Diego Maradona a înscris în duelul cu britaniicii unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria fotbalului, semnînd totodată și una dintre cele mai controversate reușite văzute

Orice iubitor al fotbalului a văzut cel puțin o dată în viața cele două goluri ale lui Maradona. Primul a fost denumit simbolic "Mâna lui Dumnezeu". Decarul argentinian a marcat în minutul 51 în urma unui henț flagrant, neobservat însă de niciunul dintre arbitri.

Doar 4 minute mai tîrziu, Maradona avea să înscrie ca un mare maestru, după ce a driblat toată apărarea britanică. Reușita sa a fost votată mai târziu "Golul secolului".


S-a terminat 2-1 pentru că Gary Lineker a redus din handicap (81). În semifinale, "pumele" au trecut cu 2-0 de Belgia, din nou grație unei duble semnate de Maradona, iar în finală Argentina a învins Germania de Vest cu scorul de 3-2.

La 31 de ani distanță, lumea fotbalului încă își amintește acea reușită, iar Maradona este considerat în continuare de mulți cel mai bun jucător din istorie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?