Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Cetățenii din Qatar, Kuwait şi China vor călători fără vize în R. Moldova

22 iun. 2017,, 18:50   Politică
2343 0

Cetățenii Statului Qatar, Kuwaitului şi cei ai Republicii Populare Chineze care deţin un permis de şedere sau o viză, cu excepţia celei de tranzit a unui stat UE, vor putea călători fără vize pe teritoriul Republicii Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi de Parlament, informează MOLDPRES.

Noile modificări ale legislaţiei au drept scop sporirea atractivităţii R. Moldova prin promovarea avantajelor economice în rîndul potenţialilor investitori străini, deoarece ţara noastră are acces atît la piaţa estică prin intermediul Acordului CSI, cît şi la cea vestică, datorită Acordului de liber schimb cu UE.

Potrivit modificărilor operate la Legea privind resortisanții statelor terțe care au obligația deținerii unei vize și resortisanții statelor terțe care sînt exonerați de obligativitatea deținerii unei vize, cetățenii celor trei țări sus-numite se vor putea afla în Republica Moldova pentru o perioadă de 90 de zile calendaristice în cursul oricărei perioade de 180 de zile. În cazul unei şederi a cărei durată va depăşi 90 de zile calendaristice, resortisanţii statelor terţe vor fi supuşi obligaţiei de a deţine o viză de lungă şedere în conformitate cu prevederile legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?