X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Avocații lui Șor insistă asupra nevinovăției clientului lor

22 iun. 2017,, 17:50   Politică
3626 2

Apărarea lui Ilan Șor intenționează să convingă judecătorii Curții de Apel de netemeinicia verdictului pronunțat în dosarul clientului lor.

La examinarea recursului, potrivit lor, trebuie să se ia în considerare cooperarea lui Ilan Șor cu ancheta, iar documentele furnizate anchetei de către clientul lor ar trebui să fie analizate detaliat. Acest lucru a fost declarat în cadrul unui briefing joi, 22 iunie, de către avocații Denis Ulanov și Iulian Balan, relatează NOI.md.

Unul dintre juriști a asigurat opinia publică de fermitatea poziției apărării. „Nu putem fi mulțumiți de decizia instanței, atîta timp cît clientul nostru nu va fi achitat de toate acuzațiile. Sîntem convinși de nevinovăția completă a lui Ilan Șor și nu vom părăsi această poziție nici într-un caz. Sentința nu este justificată și din motivul că clientul nostru a cooperat cu anchetă. Chiar de la prima interogare, în februarie 2015, el și-a exprimat intenția de a împărtăși toate informațiile și toate documentele în dosar, de care el dispunea la momentul respectiv. El a fost primul din țară noastră care a numit sumele sustrase din „Banca de Economii”. „Kroll” care a publicat un raport în acest sens, a operat cu datele clientului nostru”, a menționat avocatul Denis Ulanov.

Related news Shor Ilan Primar Orhei Condamnare Iunie 2017: http://noi.md/md/news_id/229494


Un alt reprezentant al apărării Iulian Balan și-a exprimat încrederea că „dosarul lui Sor” este de natură politică. „În această decizie, desigur, se atestă o imixtiune în activitatea clientului nostru, pentru a împiedica dezvoltarea forței politice, conduse de el. Sperăm că în cazul examinării recursului nostru va fi asigurat un proces echitabil, la care se va ține cont de toate argumentele noastre. Curtea ar trebui să ia notă de recomandările parlamentarilor europeni, cu care ne-am întîlnit la Bruxelles și care și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu acest dosar”, a declarat Iulian Balan.

Reamintim că la 22 iunie Judecătoria sectorului Buiucani l-a condamnat pe primarul orașului Orhei Ilan Șor la 7,5 ani de închisoare pentru sustragerea din „Banca de Economii” a mijloacelor în valoare de 5,2 miliarde de lei. Apărarea condamnatului și-a exprimat intenția de a contesta hotărîrea Curții de Apel. Pentru aceasta sînt rezervate 15 zile. Pînă la adoptarea hotărîrii cu privire la recurs Ilan Șor va transferat sub control judiciar. Eel nu poate părăsi țara, dar poate să-și reia activitatea în calitate de primar al orașului Orhei.

Ilan Șor este unul dintre figuranții dosarului privind escrocheria, spălarea banilor și frauda în proporții deosebit de mari, comise în timpul aflării sale în postul de președinte al Consiliul de Administrație al „Băncii de Economii”. Primarul de Orhei a fost reținut la 22 iunie 2016 și plasat în arest preventiv în izolatorul CNA. În luna august a aceluiași an el a fost transferat în arest la domiciliu. Pînă atunci el a avut statutul de suspect într-un dosar penal, intentat în 2014.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?