X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

Land Rover a făcut publică apariția SUV-ului fără pilot

22 iun. 2017,, 16:26   Ştiri Auto
2322 0

Jaguar Land Rover a prezentat un automobil nou cu sistem de dirijare autonomă. Premiera vehiculului, construit în baza mașinii de teren Range Rover Sport, a avut loc pe poligonul Horiba din orașul britanic Nuneaton.

SUV-ul se poate deplasa dirijat autonom, dar oricum necesită prezența omului la volan. Electronica este capabilă să conducă mașina nu doar pe șosea sau străzile urbane, ea poate trece intersecțiile și sensurile giratorii, poate reacționa la orice schimbare a situației rutiere.
Este vorba despre sistemul așa numitului ”nivel patru” (anterior Jaguar Land Rover a mai demonstrat autopiloții mai puțin avansați, cei de nivelul doi și trei ), iar automobilele de nivelul cinci nu mai au nevoie de șofer la volan, ele nu au deloc nevoie de participarea omului la dirijarea lor.
După testarea pe poligonul Horiba, SUV-urile Range Rover cu autopilot vor ieși pe drumurile comune. Pentru început testările vor fi efectuate pe drumuri închise pentru alte mașini, dar către vara lui 2018, când este preconizată încheierea testărilor, ele vor circula pe trasee deschise.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?