Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Voronin vrea să știe ce va fi cu Leancă după declarațiile FMI

22 iun. 2017,, 15:42   Politică
6680 0

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, s-a interesat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, dacă Iurie Leancă va fi tras la răspundere pentru implicare în frauda din sistemul bancar, notează NOI.md.

Demnitarul spune că după declarațiile Fondului Monetar Internațional, precum și ale Băncii Mondiale, instituții care au dezmințit spusele lui Leancă privind necesitatea emiterii garanțiilor de stat, guvernarea este obligată să ia atitudine.

„După declarațiile mele dintr-o ședință anterioară, a urmat o reacție din partea FMI și BM referitoare la dl Leancă. Vă întreb, dle Candu și pe toți de la conducere de ce nu ați reacționat la acele declarații? Nu am auzit nimic referitor la acele declarații. Le acceptați sau nu? Va fi tras la răspundere?”

Drept răspuns, Iurie Leancă l-a acuzat pe liderul comuniștilor de ipocrizie. „Și eu țin la dvs., dle Voronin, poate chiar mai mult decît țineți la mine. V-aș sugera, dacă aveți timp și pricepere, să vă uitați la acel video pe care l-am publicat recent și în care am explicat întreaga situație. Țin foarte mult la relația cu BM și FMI, la aceea ca să nu politizăm această relație. Dați dovadă de atîta ipocrizie! Haideți să vorbim despre ce s-a întîmplat în sistemul bancar în timpul guvernării dvs.”, a reacționat Leancă.

Voronin a insistat însă ca Andrian Candu să-și exprime poziția în această problemă. „Eu am pus întrebarea nu persoanei învinuite, ci organelor oficiale ale statului. 13 miliarde a semnat acest individ care stă lîngă mata, dle Candu. Iată cum am pus întrebarea. Nu ți-i rușine să stai lîngă el?”


Spicherul i-a sugerat însă liderului PCRM să fie mai atent la formulări, întrucît Leancă nu are statut de învinuit.

„La Procuratura Generală sînt mai multe dosare instrumentate legate de frauda bancară. Pînă nu există o persoană X condamnată, acea persoană se bucură de prezumția nevinovăției. Deoarece sîntem forul reprezentativ suprem al țării, ne conducem de buchea legii și sîntem obligați să ne comportăm ca atare”, a subliniat Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?