Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Dodon: Moldova are ce învăța de la Azerbaidjan

22 iun. 2017,, 16:10   Politică
2390 3

Moldova și Azerbaidjanul își vor extinde cooperarea comercial-economică. Ședința ordinară a Comisiei Interguvernamentale moldo-azere pentru cooperare comercial-economică ar putea fi organizată în toamna acestui an, după o întrerupere de cinci ani.

Părțile discută de asemenea posibilitatea desfășurării unui forum de business moldo-azerbaidjan și lansarea unei curse directe între Chișinău și Baku.

Acest fapt a fost menționat în cadrul unei întrevederi susținute la Baku de către președintele Moldovei, Igor Dodon, cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, relatează NOI.md.

Șeful statului moldovenesc a scris pe rețelele de socializare că a avut o comunicare fructuoasă cu omologul său în cadrul primei în aproape zece ani vizite oficiale a președintelui Moldovei în Azerbaidjan.


Igor Dodon a menționat că Azerbaidjanul este un stat care se dezvoltă dinamic și oferă numeroase exemple reușite de management eficient care pot preluate. El a specificat că în acest an s-au împlinit 25 de ani din ziua stabilirii relațiilor diplomatice între Moldova și Azerbaidjan, și această zi este o confirmare elocventă a trăiniciei relațiilor dintre statele și popoarele noastre.

Președintele Moldovei și-a reiterat interesul pentru dezvoltarea ulterioară a dialogului politic bilateral la toate nivelurile, menționînd că relațiile moldo-azere dispun de un potențial, însă dinamica dezvoltării acestora nu este cea mai bună.

„Am subliniat că raporturile moldo-azere dispun de un mare potenţial, și am pledat pentru consolidarea și extinderea acestora, în special în domeniul economic. Ținînd cont de agenda curentă, am analizat posibilitatea organizării, în toamna acestui an, a unei şedinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-azere de cooperare comercial-economică, comisie, care nu s-a întrunit deja timp de 5 ani. Totodată, am examinat posibilitatea organizării unui business-forum moldo-azer. Am abordat şi oportunitatea lansării unei curse aeriene directe Chişinău-Baku”, a specificat Igor Dodon.

Potrivit lui, pe lîngă aceasta, părțile au stabilit necesitatea unei cooperări mai strînse în sfera educației, culturii și cea umanitară, precum și în domeniul cooperării interregionale. Președintele Azerbaidjanului a dispus să se elaboreze un plan de acțiuni comune în cadrul cooperării moldo-azere în diverse direcții.

Igor Dodon l-a invitat pe Ilham Aliev să viziteze Moldova în anul viitor. „Sînt convins că avem ce învăţa reciproc. Relaţiile dintre Moldova şi Azerbaidjan vor continua să se dezvolte intens”, a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?