X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Polemică între Candu și un deputat PSRM

22 iun. 2017,, 14:43   Politică
2931 0

Deputații PSRM s-au arătat indignați de faptul că examinarea moțiunii simple asupra activității ministrului de externe a fost transferată pentru finalul ședinței, notează NOI.md.

Parlamentarul socialist Vasile Bolea a cerut explicații de la spicherul Andrian Candu la acest subiect, insinuînd că majoritatea parlamentară ar încerca să împiedice dezbaterea moțiunii. El și-a exprimat temerea că pînă la finalul ședinței nu va mai fi cvorum.

„Moțiunea depusă de noi figura pe prima poziție în ordinea de astăzi. Dumnealui trebuie să onoreze întreg plenul Parlamentului și să vină aici. Să nu iasă că guvernarea vrea să obstrucționeze examinarea acestei moțiuni. De aia se încearcă să se pună ultima în ordinea de zi, în așa mod, încît deputații să plece de la ședință”, a punctat Bolea.

În replică, Candu a precizat că Andrei Galbur se va prezenta la Parlament după ce vor fi examinate celelalte subiecte și a respins acuzațiile socialiștilor. „Dl Galbur m-a sunat să mă întrebe la ce oră să fie și i-am spus că îl voi anunța. Nu este vorba în niciun caz de lipsă de respect față de plen. Nu avem nicio intenție să obstrucționăm sau să nu respectăm legea. Nu e nici prima, nici ultima dată cînd moțiunea se examinează la finalul ședinței”.

Argumentele expuse de Candu nu l-au convins însă pe Vasile Bolea. „Eu sper că nu ați avut o altă înțelegere ca ei să nu fie atunci cînd se va dezbate moțiunea”, a spus el.


Menționăm că deputații socialiști au înaintat un proiect de moțiune asupra activității ministrului Galbur, în urma declanșării unui scandal diplomatic cu Federația Rusă. La baza solicitării de demisie a ministrului stă decizia de expulzare a cinci diplomați ruși din Moldova. Potrivit socialiștilor, această „acțiune provocatoare” a guvernării va afecta serios relațiile cu Federația Rusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?