X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

CSJ îi dă ultima lovitură primarului Chirtoacă (DOC)

22 iun. 2017,, 11:27   Politică
12341 0

Curtea Supremă de Justiție a respins astăzi recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă, care au contestat decizia Curții de Apel Chișinău cu privire la înregistrarea grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor pentru organizarea referendumului de demitere a primarului capitalei.

Conform deciziei magistraților, recursul este declarat drept inadmisibil.


Amintim că avocata lui Dorin Chirtoacă, Tatiana Iovu, a anunțat pe 18 mai contestarea, la Curtea Supremă de Justiție, a înregistrării grupului de inițiativă cu privire la colectarea semnăturilor pentru referendumul cu privire la demisia primarului.

Pe 11 mai Judecătoria Chişinău a înmînat listele de subscripție și legitimațiile membrilor grupului de inițiativă, după ce la 27 aprilie Curtea de Apel a admis cererea socialiștilor privind înregistrarea grupului menţionat.

Pe 28 mai socialiștii au anunțat despre colectarea numărului minim necesar pentru organizarea și desfășurarea referendumului local cu privire la demisia edilului. PSRM a colectat atunci 65 838 de semnături, pe cînd minimul necesar stabilit de Comisia Electorală Centrală constituie 64 411 de semnături.

Conform Codului electoral, pentru inițierea referendumului sînt necesare semnăturile a cel puțin 10% din numărul cetăţenilor cu drept de vot care domiciliază pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale respective.

Semnăturile colectate urmează să fie prezentate Judecătoriei Chișinău, care are la dispoziție 15 zile pentru verificarea dosarului. Ulterior, documentele vor fi expediate către Consiliul municipal Chișinău (CMC), care urmează să decidă cu votul majorității consilierilor (cel puțin 26 din 51) organizarea referendumului. Hotărîrea CMC va fi prezentată Comisiei Electorale Centrale, care, la rîndul său, va anunța data desfășurării referendumului local, dar și constituirea circumscripției electorale.

Socialiștii au declarat anterior că referendumul local ar putea fi organizat în luna octombrie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?