X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Descinderi în forță pe mai multe adrese din țară (FOTO)

22 iun. 2017,, 09:38   Societate
3462 0

Oamenii legii au deconspirat și anihilat o grupare infracțională specializată în contrabandă cu tutun în proporții deosebit de mari, notează NOI.md.

Trei membri ai grupării, inclusiv liderul acesteia, au fost reținuți, în continuare fiind desfășurate acțiuni de identificare și tragere la răspundere a celorlalte persoane vizate în anchetă.

Operațiunea a avut la bază informații operative deținute de serviciile specializate ale Vămii, care, în seara zilei de 13 iunie a.c., au reținut în regiunea localității Budești un autocamion de model ”Kamaz”, în a cărui remorcă a fost depistat un lot de 220 de cutii în care se conţineau 5940 kg de tutun fermentat, fără acte de provenienţă, destinat trecerii frauduloase peste frontiera de est a ţării. Camionul era însoţit de un alt autoturism, al cărui şofer avea rolul de antemergător, tactică utilizată de contrabandiști pentru inspectarea traseului prestabilit și informarea șoferului autovehicului cu marfă despre posibilitatea continuării deplasării.

La scurt timp, în rezultatul acţiunilor prompte întreprinse de oamenii legii pe teritoriul unuia dintre depozitele din mun. Chişinău, a fost depistat un alt autovehicul, încărcat cu produse de tutungerie similare, cu masa de 4060 kg, pregătite pentru scoaterea ilegală de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, într-unul dintre depozitele verificate, organele de anchetă au mai depistat alte 2500 kg de tutun, fără documente însoțitoare. Potrivit estimărilor, valoarea loturilor reținute se cifrează la 2,5 milioane de lei.

Descinderile s-au soldat cu percheziții pe mai multe adrese din țară, inclusiv sedii ale companiilor administrate de către suspecți, unde au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicate înscrisuri de ciornă și blocuri de sistem ce urmează a fi supuse expertizei informaționale.


De asemenea, în cadrul inventarierilor inițiate de subdiviziunea de control ulterior a Serviciului Vamal la cele șapte unități de depozitare și producere deținute de către liderul grupării, au fost depistate 300 de tone de tutun, în valoare totală de 60 de milioane de lei, a cărui proveniență urmează a fi stabilită, precum și 520 241 de pachete de țigarete, estimate la peste 3 milioane de lei.

Cercetările sînt continuate în vederea stabilirii întregii arii infracționale a activității de contrabandă desfășurate de către suspecți. Acești riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani. Conducerea urmăririi penale pe acest caz este exercitată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?