X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Concurs de granturi pentru dezvoltarea organizaţiilor de tineret

21 iun. 2017,, 17:31   Economie
2726 1

Uniunea Europeană (UE) a lansat un concurs de granturi pentru dezvoltarea activităţilor de tineret, în cadrul programului "EU for youth".

Potrivit site-ului Politicii Europene de Vecinătate, scopul concursului este de a sprijini lansarea şi implicarea tinerilor în activităţi sociale şi economice, favorizînd dezvoltarea capacităţilor lor şi cultivarea spiritului antreprenorial. Bugetul concursului este de 8,5 mil. euro, iar participanţii pot beneficia de granturi de la 750 de mii pînă la 1,5 mil. euro.

"Concursul are drept obiectiv soluţionarea problemelor cu care se ciocnesc tinerii din medii nefavorabile, din regiuni de conflict, din ţările în curs de dezvoltare. Candidaţii trebuie să aibă o vîrstă de pînă la 35 de ani, să-şi prezinte planul de afaceri privind crearea sau dezvoltarea unei organizaţii de caritate, sociale sau ştiinţifice", se arată în comunicat.

Autorii menţionează că "grantul trebuie folosit pentru depăşirea dificultăţilor sociale şi economice: desfăşurarea traningurilor pentru calificarea angajaţilor, soluţionarea problemelor din mediul rural, amenajarea şcolilor şi grădiniţelor, construirea fabricilor, îngrijirea persoanelor care suferă de boli incurabile, a celor care suferă de narcomanie sau de alcoolism".

Cererile pentru obţinerea granturilor pot fi depuse pînă la 11 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?