X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Combatanții care au acaparat o școală primară din Filipine s-au retras

21 iun. 2017,, 22:30   Externe
1443 0

Islamiștii care au acaparat școala primară de pe insula filipineză Mindanao s-au retras, relatează Reuters.

Purtătorul de cuvînt al militarilor a negat informațiile apărute anterior potrivit cărora combatanții au luat ostatici cîțiva copii. „Problema a fost deja soluționată. Ei s-au retras, nu mai sînt acolo. Teritoriul școlii este din nou în siguranță”, a declarat generalul de brigadă Restituto Padilla. Totodată, el a adăugat că investighează eventuala răpire a cinci civili.

Ieri militanții, inclusiv membrii mișcării islamice radicale a Luptătorilor Islamici pentru libertate de la Bangsamoro, au luat cu asalt școala din Pigkavayan, provincia Cotabato de Nord. Se presupune că erau aproximativ 300 de persoane.

Pe 22 mai, pe insula Minandao au izbucnit lupte între forțele guvernamentale și islamiști. Președintele filipinez, Rodrigo Duterte, a instituit în regiune stare de război. A doua zi islamiștii au acaparat cel mai mare oraș al insulei Marawi și au preluat controlul lui. Forțele guvernamentale deocamdată nu au putut expulza teroriștii de pe teritoriul acestei localități.

În 2016 principalele grupări extremiste s-au reunit și au anunțat crearea pe insulă a provinciei organizației teroriste „Stat Islamic”, interzise în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?