X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ce i-a recomandat Tusk lui Filip

21 iun. 2017,, 11:02   Politică
5574 2

În cadrul întrevederii dintre președintele Consiliului European, Donald Tusk, și premierul Pavel Filip a fost abordată și problema modificării sistemului electoral, notează NOI.md.

În timp ce într-o notă informativă emisă de Guvern se precizează că majoritatea recomandările Comisiei de la Veneția vor fi luate în calcul de guvernarea de la Chișinău, Donald Tusk a venit cu o altă recomandare. Oficialul european a menționat că sugestiile Comisiei de la Veneția trebuie îndeplinite întru totul.

”Am avut o întrevedere cu premierul moldovean, Pavel Filip. L-am sfătuit să ia în considerare pe deplin recomandările Comisiei de la Veneția privind modificarea sistemului electoral”, a scris Tusk pe o rețea de socializare în urma întrevederii cu Filip.

Menționăm că Pavel Filip a solicitat să nu fie făcută o legătură directă între acordarea asistenței macrofinanciare și modificarea sistemului electoral, deoarece pentru acordarea acesteia Guvernul și Comisia Europeană au îndeplinit toate precondițiile stabilite de comun acord.

Cu referire la recomandările Comisiei de la Veneția privind proiectul de modificare a sistemului electoral, Filip a menționat că vor avea loc discuții largi pe marginea acestora și majoritatea sugestiilor vor fi luate în considerare, pentru a fi respectate toate normele democratice și pentru a se evita orice tip de abuz în cadrul alegerilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?