X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Facturarea incorectă duce la acumularea datoriilor faţă de „Termoelectrica”

21 iun. 2017,, 09:40   Societate
1947 0

Din cauza metodologiei incorecte de facturare, aplicate de întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, se creează datorii artificiale faţă de "Termoelectrica", consideră expertul asociaţiei obşteşti "Urban Consulting", Ianuş Cuşnir.

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că întreprinderile de gestionare a fondului locativ încheie contracte cu "Termoelectrica" pentru livrarea căldurii. Aceasta eliberează, lunar, factura de plată întreprinderilor municipale, care, la rîndul lor, calculează agentul termic livrat pentru fiecare apartament, în funcţie de suprafaţa locuinţei şi numărul locatarilor. Volumul livrat de furnizor nu coincide însă cu volumul facturat de întreprinderile municipale. De aici şi apar neînţelegerile între consumatori şi furnizor.

"Ceea ce nu se acoperă Termoelectrica le califică drept datorii ale întreprinderilor municipale, iar acestea susţin că datoriile sînt ale locatarilor", a spus Cuşnir.

Potrivit lui, din cauza acumulării datoriilor, care au ajuns la peste 600 de milioane lei, "Termoelectrica" acţionează întreprinderile de gestionare a fondului locativ în judecată, numeşte un administrator propriu la întreprindere, care are drept sarcină să recupereze datoriile.

"Întreprinderile municipale primesc bani pentru salarizarea angajaţilor, precum şi bani în calitate de taxe pentru fiecare metru pătrat de locuinţă pentru deservirea fondului locativ. Aceştia sînt toţi banii de care dispun întreprinderile de gestionare a fondului locativ. Dacă administratorul numit va transfera aceşti bani pentru recuperarea datoriilor, se va produce un colaps, deoarece întreprinderile municipale nu vor putea să-şi îndeplinească angajamentele", consideră expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?