Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Vizita apropiată la Chişinău a unei delegaţii a Dumei

20 iun. 2017,, 17:20   Politică
2383 4

Preşedintele Igor Dodon şi ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametşin, au discutat marţi despre vizita apropiată la Chişinău a unei delegaţii a Dumei de Stat a Federaţiei Ruse. Despre aceasta şeful statului a anunţat pe pagina sa de Facebook.


„Am discutat despre vizita de săptămîna viitoare în Moldova a unei delegaţii numeroase din Rusia, din care vor face parte reprezentanţi ai tuturor fracţiunilor Dumei de Stat a FR. Ei vor participa la acţiunile organizate cu prilejul aniversării a XX-a de la crearea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Pentru prima dată în Moldova va sosi o delegaţie a Asociaţiei "Delovaia Rossia", din care vor face parte mai mulţi oameni de afaceri de succes din Rusia. Ei vor vizita cele mai mari întreprinderi moldoveneşti şi vor discuta pe marginea investiţiilor în economia moldovenească", a menţionat Dodon.

El a informat că "au fost discutate un şir de subiecte ce ţin de cooperarea bilaterală, precum şi au făcut un schimb de opinii privind mersul reglementării diferendului transnistrean, în contextul ultimelor evenimente".

"Am discutat reforma legislaţiei electorale în Moldova. L-am informat pe diplomat despre întrevederea pe care am avut-o cu deputaţii din partea Partidului Socialiştilor, care au susţinut în totalitate iniţiativa mea privind trecerea la sistemul electoral mixt, cu respectarea unor recomandări de ordin juridic ale Comisiei de la Veneţia", a subliniat Dodon.

Ieri a fost publicat avizul oficial al Comisiei de la Veneţia referitor la proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral în Moldova. Comisia a evaluat destul de critic proiectul de lege elaborat de preşedinte şi de Partidul Socialiştilor şi adoptat pe 5 mai în prima lectură, cu susţinerea coaliţiei de guvernare. Comisia "nu recomandă modificarea sistemului electoral în lipsa unui consens politic larg şi în condiţiile unei societăţi polarizate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?