X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Reacția lui Trump după moartea studentului american condamnat în Coreea de Nord

20 iun. 2017,, 10:09   Externe
2262 0

Președintele SUA Donald Trump a condamnat "brutalitatea regimului nord-coreean", după ce Otto Warmbier a murit luni, la scurt timp după ce a fost eliberat în stare de comă dintr-o închisoare din Coreea de Nord, scrie BBC News.

Trump a transmis condoleanțe familiei tînărului și a dat asigurări că SUA vor lua măsuri dure împotriva regimului de la Phenian.

"Melania și cu mine transmitem condoleanțe familiei lui Otto Warmbier, după moartea sa timpurie. Nu există nimic mai tragic pentru un părinte decît să își piardă copilul în floarea tinereții. Gîndurile noastre se îndreaptă spre familia și apropiații lui Otto și spre toți cei care l-au iubit. SUA condamnă încă o dată brutalitatea regimului nord-coreean", a declarat președintele SUA prin intermediul unui comunicat.

Înainte de o întîlnire cu directorii companiilor IT din SUA, Trump a declarat și că este convins că SUA va reuși să țină sub control guvernul de la Phenian: "Măcar l-am adus acasă pe Otto, este alături de părinții săi, care se bucură să îl vadă, deși era într-o stare gravă. Multe lucruri rele s-au întîmplat...este un regim brutal, dar vom fi capabili să îl ținem în frîu.

"Soarta lui Otto ne convinge că trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a preveni ca astfel de tragedii să se abată asupra oamenilor nevinovați, care cad victime ale unui regim ce nu respectă regulile de bază ale decenței umane", a mai spus Trump.

Reacția lui Donald Trump vine după ce Coreea de Nord ar fi ascuns starea în care se afla Warmbier de mai bine de un an și ar fi mințit în legătură cu modul în care acesta a ajuns în comă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?